Thursday, June 25, 2015

mummy to be :D

assalamualaikum and hai 
Lama sungguh menyepi since aku updated pasal orang ketiga haritu . Benci betul nak buka blog , bukan saja adik aku malah sepupu sepapat pun turut gelak sama dengan cerita bodoh aku yang perasan mengandung sorang sorang . But alhamdulillah , memang perancangan Allah itu lebih baik , Dia bagi aku rasa nikmat mengandung pada waktu yang sesuai . Waktu aku dah nak habis belajar and alhamdulillah aku berjaya jawab fianl exam walaupun dalam keadaan pening dan nak muntah , sebenarnya masa morning sickness tu serius aku rasa macam nak mati sebab semua benda aku tak boleh nak telan sampai my weight turun sampai 8kg . Makin kecik je aku masa tu , family aku pun cakap muka aku pucat macam orang sakit . Nasib baik , Allah bagi aku rasa morning sicness tu tak lama . Sekejap je , tak sampai sebulan rasanya . Paling nikmat bila first time aku dapat rasa baby tendang tendang dalam perut . Ya allah , Engkau je yang tahu perasaan aku masa tu , bahagia rasa nak lompat guling guling sambil makan aiskrim . Alhamdulillah , sekarang dia sangatlah aktif sampai kadang kadang aku tak boleh tidur malam , bila buka bacaan quran dalam henfon baru dia diam. 

Actually you all jangan terkejut kalau aku kata ramai yang tak perasan dan tak tahu langsung aku dah berisi sekarang . Haaa itu orang tua tua kata tak elok kan kalau heboh heboh masa awal awal kandungan , so aku diamkan saja a few month . Macam menyepi dalam gua  

Sekarang dah nak masuk 6 bulan usia kandungan aku . For sure aku rasa seronok sangat , especially my husband . Rasa berhabuk mata setiap kali my husband nak tidur and dia ketuk ketuk perut aku then he said " yeay tak lama lagi kita nak ada baby , baby nanti tido dengan daddy okay ! . " Setiap kali dia cakap macam tu aku memang pandang dia macam nak cari gaduh je , then mulalah dia kata " ah sayang memang dengki hubungan baik abang dengan baby . " Haaa anak kita . sama sama jaga insyaallah 

Last week pergi scan dekat klinik samudera dekat gombak , alhamdulillah . Baby membesar dengan baik , aku malas nak berharap baby boy atau girl . Dapat mengandung almost 2 years nikah ni pun dah syukur alhamdulillah . Aku tak minta banyak melainkan mudah mudahan aku bersalin dengan mudah dan selamat . Anak ummi pun insyaallah sempurna . Amin