Friday, May 31, 2013

Bicara Hati Ini

Hari ini seperti semalam
Suram .
Aku keseorangan di saat semua orang yang aku cinta pergi .
Kata mereka ingin menziarahi nenek di kampung ,
Terus aku ?
Aku di biar kan sendiri  
Tak apa , aku tahu aku bisa berdikari .

Jam menunjuk kan tepat 12 pm 
Aku terdiam . Bisu  
Seolah olah waktu berlari lari  anak
Meninggalkan aku .
Mungkin itu hanya perasaan aku
Namun , 
Aku harus cepat
Masih banyak yang perlu aku kerjakan
Buku " Being Gadis Osem " masih belum siap  lagi
Sekarang sudah helaian ke berapa pun aku tak pasti
Sungguh , tidak mampu aku teruskan
Aku cuba untuk bertahan . Pelahan lahan ku hembus kan nafas
Astaghfirullah , Hampir ku lupa dengan Isya'
Selesai berwudu' , sejadah ku bentang
Di saat dahi ini menyentuh sejadah ,
hanya air mata yang mampu berbicara .
Ya Allah , hanya Engkau yang tahu  
Jiwa hambamu ini seakan akan penat
Degupan jantung ini seolah olah berhenti
Aku bernyawa tetapi mati  . 

Aku menulis kerana gemar
Bukan meminta simpati
Berbicara lah kalian
Nilai lah aku ini seperti apa
Semoga kalian bahagia
Atas derita yang aku rasa .



Dan mohonlah pertolongan dengan sabar dan solat.Dan solat itu sungguh berat kecuali pada org-org yg khusuk(Al-baqarah ayat 45)

Saturday, May 25, 2013

Humaira Collection .

Bismillahirahmanirrahim , Dengan nama Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Penyayang

Alhamdulillah , masih boleh tatap muka ummi abah pagi ni , siap boleh sarapan sama sama lagi  .
Ya Allah , Rindunya beloggggg * big hug . Lama sangat tak update rasanya . Bukan nak kata busy tapi tak tahu kenapa memang malas sangat nak buka lappy padahal dekat rumah bukan buat apa sangat . But totally serious , sangat lah penat even berkurung dalam rumah je . Rasa dunia gelap without cahaya matahari and so on . Rasa lemah and tak ada life

Today afaf nak cerita sikit ni haaa pasal Humaira Collection , for those yang belum tahu pasal Humaira Collection boleh tekan sini . Lately afaf ada buat bisnes on9 dengan Zaid Harisah , selain daripada readers semua , Zaid juga salah seorang kawan susah senang afaf . Yeah , dia mungkin akan ada rasa bangga bila baca post ni . Biar kan dia dengan perasaan dia sebab bukan senang dia nak dapat pujian , hehe .
Back to the point , berbekal kan duit JPA yang kami ada kami tubuh kan Humaira Collection .
Most of them ada tanya , eh eh why Humaira Collection , why tak letak nama Afaf sendiri or gabungan nama korang berdua ? Act memang afaf suka dengan nama tu . I dont know why but just nice :) Kan ?
Kalau korang nak tahu dulu afaf ada impian nak letak nama DoubleInfinity if afaf ada peluang buka butik or what , tapi hasrat itu dibatal kan without any reasons lagipun this is not butik , cuma bisnes on9 sebagai permulaan tapi insyaAllah kalau ada rezeki dalam masa three years nanti akan ada lah tu butik Humaira sekitar area rumah korang . Wah wah tinggi cita cita :) usaha itu penting . Kan ?

Afaf buat bisnes ni diam diam without pengetahuan ummi abah because afaf cuma rasa dorang tak yakin afaf boleh handle any business because of sikap afaf yang tak reti nak handle duit . But sampai bila nak sorok . Last last dorang tahu juga melalui fesbuk , alhamdulillah sangat tak percaya yang abah macam bagi support almost 97 % , yang 3 % tu abah masih tak percaya . well , ummi abah sepatutnya tahu sangat susah untuk afaf buang sense of shopping itu ini , mesti ada lah walaupun sedikit rasa nak shopping because nama pun perempuan dan afaf tak boleh lari dari nampak benda benda yang comel :')

Padangan ummi pula berbeza dengan abah . Dia tak habis habis tak percaya dengan afaf , dia kata dia cuma takut bisnes afaf jadi macam dia . ambil stok banyak banyak tapi tak ada masa pun nak jual ke apa because nanti sibuk nak focus on study and so on .  Ya afaf sangat lah faham tapi sekurang kurangnya bagi lah support sikit , kan guys ? Tapi itu bukan satu masalah even kadang kadang berendam juga air mata , afaf yakin ummi cuma risau yang afaf tak pandai nak handle bisness during study , dia takut semua berantakan .

Niat pada awalnya dulu fikir pasal nak kaut untung saja but alhamdulillah sekarang walaupun untung itu penting dalam bisnes , still kena betul kan niat , lillahi taala . Humaira Collection ni sediakan jubah and macam macam jenis tudung bidang '50 :')


out of stock 
Cotton Jubah RM 65.00
Tudung Bidang '50 RM 23.00

 Quality Cotton Jubah
Rm 79.00
Tudung Bidang '50
Rm 23.00
Available size Xl

 Grab Free Tudung By Purchase A Jubah 
Quality Cotton Jubah 
RM 90.00 
Free Postage

For those yang ada tanya pasal dropship tu , act kami memang nak kan kepada agent tetapi bila bincang and fikir balik , buat masa sekarang di sebab kan oleh stok kami yang tak banyak sangat lagi so that kami masih belum boleh buka kan pendaftaran for sesiapa yang nak jadi dropship untuk Humaira Collection  . Nanti sebarang inform afaf or zaid akan inform dekat page Humaira Collection .
 

Doa kan bisnes kami baik baik sahaja ya readers . Salam sayang , done . Published


Wednesday, May 8, 2013

Salam sayang untuk kamu .

Bismillahirrahmanirrahim , dengan nama Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Penyayang . Alhamdulillah , pena ku ini masih mampu  menari demi jihad dijalanNya . 

Aurat . Ya aurat

Nak berkongsi sedikit , 6 hb Mei 2013 Afaf ke sebuah mall di sekitar area sini . Hanya sekadar ingin meluangkan masa dengan adik kesayangan . Lama betul tak jalan bersama sejak afaf sibuk menuntut ilmu di Ipoh
Sementara cuti semester ni teringin juga makan kek , minum cool blog sama sama dengan mereka .

Sedang diri ini duduk menikmati Blackberry cheese cake di sebuah kedai roti dan kek .Mata ini terpandang sekumpulan remaja , dalam ligkungan 20 an gaya nya . MasyaAllah ,
tidak bertudung dengan mempamerkan rambut yang perang, berlengan pendek , berseluar ketat . Tatkala itu terdetik di hati ,

"Ya allah . Kau berikan lah mereka kesedaran , bukakan lah hati hati mereka ini untuk terima agamaMu , untuk patuh segala peraturanMu Ya Allah . Kasihani lah mereka , kerana ketika ini mereka adalah orang orang yang rugi maka kau titip kan lah hidayah buat mereka agar mereka tergolong dalam golongan yang beruntung . Amin "

Afaf mula sedar . Ya , aku dulu pun persis mereka . Gayaku , pakaianku . Sama seperti mereka .

Jika di beri peluang untuk kembali ke masa silam , aku tidak akan menjadikan aurat ku sebagai tatapan lelaki ajnabi .
Menangis air mata darah sekali pun masa itu tidak akan kembali .

" alah perempuan tu , pakai litup . Nampak saja baik , hakikatnya sama . Munafik "

Wahai manusia , berkata lah selagi kamu mampu . Selagi kamu bahagia , terus kan lah . Aku akan diam . Diam sediam diamnya  . Tidak perlu rasanya aku buka mulut seolah oleh ingin satu dunia tahu kisah cerita ku yang sebenar benarnya. Aku yakin Allah itu Maha tahu , Dia tidak akan meninggalkan hambaNya . Maka , tidak perlu aku mengeluh kepada orang yang salah kerana aku juga manusia biasa , seperti kamu . Selagi mana dia manusia selagi itu lah dia tak akan sempurna , pasti ada cacat celanya .

Sunday, May 5, 2013

You Grab a Free Tudung By Purchase a Jubah .






Grab Free Tudung by Purchase a Jubah 

Okay , sekarang cuti semester . Beberapa minggu lagi Afaf akan melangkah semester TIGA . 
Dengan harapan semuanya baik baik sahaja . Harini memang tak akan ada madah kata dari Afaf sebab Afaf nak promote ni haaaa . Taddaaaa 
Okay sini ada ada published kan Jubah Cotton . Trend sekarang , gadis gadis memang suka dengan jubah sebegini . Selagi mana yang bernama perempuan , mesti dia akan ada sense of fashion. Alhamdulillah, sekarang kesedaran menutup aurat semakin meningkat, tahniah kepada muslimat yang memilih untuk mendahulukan peraturan Allah . 

Duhai gadis , islam itu tidak melarang untuk kita berfesyen . Islam melarang pendedahan aurat dalam berfesyen . As long as kita menutup aurat , ia tidak akan menjadi satu masalah if kita nak berfesyen :') Jangan abaikan perintah Allah semata mata gila kan fesyen . 


 



 Price : RM 90.00
Free Postage
Size : L ( Preorder for another size )
Material : Quality Cotton

AVAILABLE ! 
Brown in Colour


   AVAILABLE ! 
BLUE IN COLOUR .
                                                                        



                                                     


 AVAILABLE ! 
ORANGE IN COLOUR



                                                                        BLACK IN COLOUR
 "The only real elegance is in the mind; if you’ve got that, the rest really comes from it."


                                                                          
                                                                           Dark Blue in Colour
     "You decide what you are, what you want to express by the way you dress and the way you live."



Green in Colour .
 "I have always believed that fashion was not only to make women more beautiful, but also to reassure them, give them confidence."




                                                                               Pink in Colour
                                                      "beauty is absolute. It is the perfect harmony."




Purple in Colour 
"Comfort and love. Beauty comes when fashion succeeds."


 


Kadang kadang diri ini terbabas juga tapi bila sedar dari lena , cepat cepat perbetul kan niat . 
Ya , kita perempuan . Sentiasa nak cantik 
Pakai lah apa sahaja yang boleh melambangkan kita sebagai muslimah kerana kita adalah anugerah yang terindah :')  ADIOS . published !