Saturday, June 18, 2011

tamrin 2011

hello :D

aku baru je balik dari tamrin tingkatan 5 . aduh , masih penat . sampai je rumah terus nak update blog. agak best jugak lah :D mulanya bila je dengar ada tamrin , wah rasa penat . eh banyak kerja lah aku nak buat . asal asyik tamrin jeee ? aduh , bila fikir balik . wah tamrin bukan tiap tiap minggu , bukan sebulan sekali . setahun sekali je pun . bila lagi aku nak join . rasa kosong je jiwa ni , rasa gelap sangat.  aku rasa aku kena join . kena cari something . mesti ada yang kata wah kenapa aku tiba tiba je nak jadi baik . dulu perangai aku tak macam ni pun . haa , langsung tak kisah kalau ada yang fikir aku hipokrit :D
malangnya aku tak boleh nak snap sebarang picture pun . kamera tak dibenarkan :/ tapi no hal . disini banyak cerita . masih panjang lagi ni yang perlu aku taip

tarik nafas dulu *

pada mulanya , tamrin belum start lagi kakak ad-hoc dah mula marah marah . kuar beli barang kejap je pun . terus kena tahan kena marah marah, wah . masa tuu mula lah nak nangis . dah mula teringat ummi . dalam otak cuma ada * tolong bawak aku balik :/  *memang aku agak emosi

malam tu dah mula okey siket . semua kakak kakak dah macam cool jee , wah malam tu memang banyak dugaan . time majlis perasmian tup tup elektrik ada problem . aduh , kepanasan :/ aku kena sabar
okey enough *

ni nak cerita pasal hari second * dengan kerjasama majlis perbandaran kota bharu kitorang diberi tugasan untuk edarkan pemplet tutup aurat . wah , tugasan tu biarpun nampak mudah tapi sebenarnya agak mencabarlah . yelah , kena berhadapan dengan pelbagai perangai pelik masyarakat . kalau mereka tak nak terima ?
aduh aduh . tak payah fikir semua tu sebenarnya . yang penting laksanakan tugas . boleh tambah pengalaman :D itu yang best.
aku diberi tugasan untuk edarkan pemplet tu di kawasan kbmall . sasaran utama ; perempuan yang tidak menutup aurat . memang tak dinafikan , agak susah untuk berhadapan dengan perangai masyarakat . ada yang terima pemplet tu,ada yang menolak dan ada jugak yang lari
wah . bukan suruh bayar pun . free , kenapa takut sangat ? aku cuma boleh kata * orang orang yang terpilih sahaja yang boleh berdakwah ni . memang perlukan kesabaran yang tinggi . masa aku tengah buat tugasan tu pun rasa macam airmata ni nak jatuh je * pelik tengok orang orang yang menolak.
mulut ni memang rasa nak * menyumpah je . tapi ingat kata ustaz
' siapa yang tolak kebaikan akan dapat musibah ' * oh okey , dia tolak dia rugi

Aduh ni masa lawan nasyid . memang otak blur .tak tahu nak nyanyi lagu apa , nasib baik ada insan yang membantu :D
kak ma thirah asiah muni . wah aku lupa nama yang lain
memang good job ah , masa nyanyi tu rasa dunia gelap gelita .rasa macam nak hujan pun adaa . dalam otak cuma fikir * eh aku nyanyi ni suara aku best ke ? ah macam mana kalau orang tutup telinga ? * aku rasa suara aku agak sumbang :/

perut dah berbunyi . aku rasa aku kena out dulu * kelaparan :/
tamrin best * semua okey :D

SEDIKIT SEBANYAK JIWA YANG KOSONG NI TERISI  

lagu tema : 

kejap ; izyan . bila masa kau tanggalkan bunga tu :/ 

Monday, June 13, 2011

the only one keroppi :D

Hello , tonight rasa macam penat siket tapi tak adalah sampai menghalang aku nak post something malam ni :D izyan azianis  , rinduuu :D HAHA  mesti tiba tiba kau kata aku mengigau kan ?
hari ni dah start sekolah tapi malangnya masih tak berkesempatan jumpa kau . ye , aku nampak kau tadi :D cuma aku tak stalk kau sebab i do not know how do i start :D am i wrong ? 


aku tak tahu lah kan kau nampak aku ke tak  .tapi bila aku tak tegur kau mesti dalam otak fikir wah afaf hakimah serius sombong gila ***i  .tak tak , aku bukan tak nak tegur kau . kau kena faham keadaan aku yang agak pemaluuu :/ 




although i do not stalk you kau tetap hero aku heroin aku dari jauh . HAHA
kau kenal aku , yaa . aku tahu keadaan aku yang agak sombong g**a 
tapi kau kena ingat ; aku tak pernah lupa kawan . aku tetap sayang kau lebih dari 
cadbury kitkat kinder bueno conetto dan berbagai lagi makanan kesayangan aku :D
 








        keroppi keroppi keroppi keroppi keroppi keroppi keroppi keroppi keroppi keroppi keroppi 
thanks for loving me :D