Saturday, April 16, 2011

Issues and not virgin, with no end.


Gadis Dara vs Gadis Tak Dara. Dan Juga Teruna.

common today that relate je dengan Isu dara dan tidak, yang tiada penghujung.
dan aku dah mula faham when khairul said :
kajian dah di lakukan dalam range UniKL Micet dan kawan YM dia.

Result


Couple = Love = Sex?

Experiment 1
(Survey 1)

A * : 50% lelaki tak sanggup mencintai perempuan yang telah tak dara.

B* : 40% lelaki tak kisah dan boleh mencintai gadis yang dah tak dara.

C* : 10% Tak tahu.

  • 70% daripada A* adalah lelaki teruna.
  • 75% daripada lelaki yang tergolong dalam B* adalah lelaki tak teruna.
  • 100% daripada C* adalah tidak teruna
  • 35% Lelaki tak teruna tak boleh terima perempuan tak dara.
Dan, dalam semua percent di atas, 85% tak boleh terima jika dia dapat tahu yang aweknya yang disangkakan masih dara rupanya telah tak dara. Lebih-lebih lagi jika awek yang dia bakal couple itu ada muka yang baik, bertudung, lemah lembut dan sopan santun. Dengan kata lain, adalah kesilapan besar jika seorang gadis tu memberitahu yang dia tak dara hanya selepas dia couple dengan seseorang lelaki.

Experiment 2 (Survey 2)


Kahwin dan nikah, dua benda berbeza.

Isu teruna.


A** - 100% perempuan boleh terima lelaki yang tak teruna .

B **- 20% perempuan dara rasa jijik dengan lelaki yang tak teruna. Manakala perempuan dara selebihnya tak kisah.

  • 40% daripada A** boleh terima dengan syarat lelaki tu dah tak buat maksiat tu.
  • 100% perempuan tak dara boleh terima lelaki tak teruna tanpa syarat. Weird kan?

Experiment 3

Klik untuk tumbesaran

Kajian di sebuah forum yang dilakukan oleh nya. Click SINI untuk lihat screen shot.


1. Perempuan dara boleh terima lelaki tak teruna. Tetapi lelaki teruna tak blh terima perempuan tak dara.

Betul (64.53%)
Salah (35.48%)

2.
Lelaki tak teruna bila nak kahwin, mesti cari perempuan dara

Betul (75%)
Salah (25%)

3.
Lelaki akan terkilan jika dapat tahu awek dia yang baik, bertudung dan lemah lembut itu dah tak dara. Tetapi tak kisah andai kata lelaki tu dah tahu sebelum couple.

Betul(71%)
Salah(29%)

Punca?

Experiment 4 (survey 4)

95% daripada keseluruhan perempuan, hilang dara kepada boyfriend.
Ramai gadis mudah termakan pujuk rayu Si Lelaki. Sebab perempuan extremely loyal lah kan. Dieorang pandai, tapi tak bijak. bantah ?

55% daripada keseluruhan lelaki, hilang teruna kepada girlfriend.
45% lagi hilang teruna kat kawan or street girls mungkin? Fikir-fikirkan lah.

Kesimpulan

Majority lelaki mahukan gadis dara walaupun lelaki tu tak teruna.

Majoriti gadis dara nak couple/kahwin/terima lelaki yang dah tak teruna.

Note

100% dari yang sertai survey khairul ni hilang dara/teruna dengan rela.
Isu rogol tak termasuk dan ia sememangnya tak ada.

Lelaki, they knew they was bad and evil , dia still nak cari bakal isteri yang baik dan solehah kan.
Perempuan pula, tak kisah langsung. Kenapa? Mungkin kerana dah jadi ‘kebiasaan’ atau lebih mudah, dipanggil ‘normal’. Bak kata org zaman skrg “ normal lah lelaki dah tak teruna”.

Wednesday, April 13, 2011

I said I'd do, are not the things I actually did.

Tengok org pandai, rasa diri bodoh, so nak pandai jugak.
Tengok org rajin, rasa diri mcm tapir pemalas, so nak rajin jugak.
Tengok org cantik, rasa diri hodoh, so nak cantik jugak.

In a nutshell, everything other people have, semue nak. Jealous sana, inferior sini.
Banyak cantik, yg sendiri punye pun xreti bersyukur lagi.
Tamak haloba nak Allah tambah lagi.

kena start cakap serupa bikin dah ni.


about hasad dengki, I forgot the source and I don't know if it's reliable, but it says, hasad dengki ada tiga tahap;

1- envy on what other people have, silently
2- envy on what other people have, and want to have it for your own good
3- envy on what other people have, want to have it for your own good, and willing to do anything to stop others from having it too.

get it? no? ok simply said;

1-jealous nampak org makan aiskrim
2-jealous nampak org makan aiskrim, rasa nak jugak aiskrim dia
3-jealous nampak org makan aiskrim, nak aiskrim dia, and sanggup tahan pakcik aiskrim dr menjual aiskrim kt org lain selain dia sahaje.

so yeah, make sure our jealousy is on the positive side, don't let it consume you until you reach the level of selfish-ness by stopping others from having what they want.

there's another interesting snippet of hadith here too :)

come on people, let's change our attitude on how we see things, jealousy and envy are a huge waste of time :D


I'm jealous at you, you and you!
Oh yes I am the jealous type.