Tuesday, December 13, 2011

bubbye spm

ceh ceh , tangan dah gatal nak taip yang bukan bukan dah ni , so hei yo :D
yelah dah lama kan tak ngadap blog ke ape, excited la pulak kan , korang tahu ape . Hee , 
hari ini 13 dis , aku dak tak susah susah nak ngadap buku lagi dah , sukeee :D dah tak perlu pegi library lagi dah
gembiree :D  dah tak ada orang yang susah susah intip aku kat library dah , riangnyee :)
SORRY awakkk  , bukan ape ,saya cuma tak sukee . harap maklum :*

so exam nak kata susah sangat tu tak la tapi nak kata senang tu tipu lah pulak kan , semuanya aku jawab dengan okey je :) alhamdulillah okey

* tak boleh la nak enjoy sangat sebenarnya

                                                      dot dot dot ..
                                        bila dah dah habis spm ni macam macam terfikir ,
                               terasa nak kerja la ape la , ada sesape nak offer aku kerja tak ?
                                  nak suruh jadi cover untuk majalah korang pun kira on je :*
                                       nak offer jadi duta fair and lovely pun kite tak kan tolak :)
                                                      kite bukan memilih kerja sangat pun :)
                                       


bella tenim tirah funny lily dayah bie izyan farah falahi siah kirah chah yuni nabilah hanis irdeena sapeee lagi ?
                                              em em , kite sayang awak semua :D

enjoy *
                                      

Saturday, June 18, 2011

tamrin 2011

hello :D

aku baru je balik dari tamrin tingkatan 5 . aduh , masih penat . sampai je rumah terus nak update blog. agak best jugak lah :D mulanya bila je dengar ada tamrin , wah rasa penat . eh banyak kerja lah aku nak buat . asal asyik tamrin jeee ? aduh , bila fikir balik . wah tamrin bukan tiap tiap minggu , bukan sebulan sekali . setahun sekali je pun . bila lagi aku nak join . rasa kosong je jiwa ni , rasa gelap sangat.  aku rasa aku kena join . kena cari something . mesti ada yang kata wah kenapa aku tiba tiba je nak jadi baik . dulu perangai aku tak macam ni pun . haa , langsung tak kisah kalau ada yang fikir aku hipokrit :D
malangnya aku tak boleh nak snap sebarang picture pun . kamera tak dibenarkan :/ tapi no hal . disini banyak cerita . masih panjang lagi ni yang perlu aku taip

tarik nafas dulu *

pada mulanya , tamrin belum start lagi kakak ad-hoc dah mula marah marah . kuar beli barang kejap je pun . terus kena tahan kena marah marah, wah . masa tuu mula lah nak nangis . dah mula teringat ummi . dalam otak cuma ada * tolong bawak aku balik :/  *memang aku agak emosi

malam tu dah mula okey siket . semua kakak kakak dah macam cool jee , wah malam tu memang banyak dugaan . time majlis perasmian tup tup elektrik ada problem . aduh , kepanasan :/ aku kena sabar
okey enough *

ni nak cerita pasal hari second * dengan kerjasama majlis perbandaran kota bharu kitorang diberi tugasan untuk edarkan pemplet tutup aurat . wah , tugasan tu biarpun nampak mudah tapi sebenarnya agak mencabarlah . yelah , kena berhadapan dengan pelbagai perangai pelik masyarakat . kalau mereka tak nak terima ?
aduh aduh . tak payah fikir semua tu sebenarnya . yang penting laksanakan tugas . boleh tambah pengalaman :D itu yang best.
aku diberi tugasan untuk edarkan pemplet tu di kawasan kbmall . sasaran utama ; perempuan yang tidak menutup aurat . memang tak dinafikan , agak susah untuk berhadapan dengan perangai masyarakat . ada yang terima pemplet tu,ada yang menolak dan ada jugak yang lari
wah . bukan suruh bayar pun . free , kenapa takut sangat ? aku cuma boleh kata * orang orang yang terpilih sahaja yang boleh berdakwah ni . memang perlukan kesabaran yang tinggi . masa aku tengah buat tugasan tu pun rasa macam airmata ni nak jatuh je * pelik tengok orang orang yang menolak.
mulut ni memang rasa nak * menyumpah je . tapi ingat kata ustaz
' siapa yang tolak kebaikan akan dapat musibah ' * oh okey , dia tolak dia rugi

Aduh ni masa lawan nasyid . memang otak blur .tak tahu nak nyanyi lagu apa , nasib baik ada insan yang membantu :D
kak ma thirah asiah muni . wah aku lupa nama yang lain
memang good job ah , masa nyanyi tu rasa dunia gelap gelita .rasa macam nak hujan pun adaa . dalam otak cuma fikir * eh aku nyanyi ni suara aku best ke ? ah macam mana kalau orang tutup telinga ? * aku rasa suara aku agak sumbang :/

perut dah berbunyi . aku rasa aku kena out dulu * kelaparan :/
tamrin best * semua okey :D

SEDIKIT SEBANYAK JIWA YANG KOSONG NI TERISI  

lagu tema : 

kejap ; izyan . bila masa kau tanggalkan bunga tu :/ 

Monday, June 13, 2011

the only one keroppi :D

Hello , tonight rasa macam penat siket tapi tak adalah sampai menghalang aku nak post something malam ni :D izyan azianis  , rinduuu :D HAHA  mesti tiba tiba kau kata aku mengigau kan ?
hari ni dah start sekolah tapi malangnya masih tak berkesempatan jumpa kau . ye , aku nampak kau tadi :D cuma aku tak stalk kau sebab i do not know how do i start :D am i wrong ? 


aku tak tahu lah kan kau nampak aku ke tak  .tapi bila aku tak tegur kau mesti dalam otak fikir wah afaf hakimah serius sombong gila ***i  .tak tak , aku bukan tak nak tegur kau . kau kena faham keadaan aku yang agak pemaluuu :/ 




although i do not stalk you kau tetap hero aku heroin aku dari jauh . HAHA
kau kenal aku , yaa . aku tahu keadaan aku yang agak sombong g**a 
tapi kau kena ingat ; aku tak pernah lupa kawan . aku tetap sayang kau lebih dari 
cadbury kitkat kinder bueno conetto dan berbagai lagi makanan kesayangan aku :D
 








        keroppi keroppi keroppi keroppi keroppi keroppi keroppi keroppi keroppi keroppi keroppi 
thanks for loving me :D  

Tuesday, May 10, 2011

exam dah mula

hello , exam dah mula semalam. hee :) cakap pasal paper exam . first of all hadis , aku hantar kertas kosong only . jap jap , act bukan paper kosong tapi paper tu aku tak jawap apa pun soalan yang ditanya. only salin soalan . aku tahu aku buat kerja bodoh tapi aku memang langsung tak hafal apa apa, aku dah mula fikir apa yang ustazah akan cakap bila dia check aku punya paper ! im sorry ustazah :/ aku memang langsung tak fokus untuk hadis . yelah , aku tahu ustazah comfirm marah aku 

semalam act ada 3 paper ! hadis . psi 1 dan 2 , aku cuma hadap buku psi jee dan alhamdulillah aku boleh jawab kedua dua paper psi tuu walaupun ada jugak soalan yang buat aku pening.





hari ni ada paper untuk bahasa melayu , yee aku langsung tak dapat soalan spot macam yang kawan aku dapat :/ habis buku aku baca . bukan ape , aku tahu cikgu aku jenis yang macam tuu , yee korang paham kan. dia terlampau baik :/ 
esok ada paper untuk bi . good lark untuk diri sendiri :) wink wink  ! wah lambatnya nak habis exam

Saturday, April 16, 2011

Issues and not virgin, with no end.


Gadis Dara vs Gadis Tak Dara. Dan Juga Teruna.

common today that relate je dengan Isu dara dan tidak, yang tiada penghujung.
dan aku dah mula faham when khairul said :
kajian dah di lakukan dalam range UniKL Micet dan kawan YM dia.

Result


Couple = Love = Sex?

Experiment 1
(Survey 1)

A * : 50% lelaki tak sanggup mencintai perempuan yang telah tak dara.

B* : 40% lelaki tak kisah dan boleh mencintai gadis yang dah tak dara.

C* : 10% Tak tahu.

  • 70% daripada A* adalah lelaki teruna.
  • 75% daripada lelaki yang tergolong dalam B* adalah lelaki tak teruna.
  • 100% daripada C* adalah tidak teruna
  • 35% Lelaki tak teruna tak boleh terima perempuan tak dara.
Dan, dalam semua percent di atas, 85% tak boleh terima jika dia dapat tahu yang aweknya yang disangkakan masih dara rupanya telah tak dara. Lebih-lebih lagi jika awek yang dia bakal couple itu ada muka yang baik, bertudung, lemah lembut dan sopan santun. Dengan kata lain, adalah kesilapan besar jika seorang gadis tu memberitahu yang dia tak dara hanya selepas dia couple dengan seseorang lelaki.

Experiment 2 (Survey 2)


Kahwin dan nikah, dua benda berbeza.

Isu teruna.


A** - 100% perempuan boleh terima lelaki yang tak teruna .

B **- 20% perempuan dara rasa jijik dengan lelaki yang tak teruna. Manakala perempuan dara selebihnya tak kisah.

  • 40% daripada A** boleh terima dengan syarat lelaki tu dah tak buat maksiat tu.
  • 100% perempuan tak dara boleh terima lelaki tak teruna tanpa syarat. Weird kan?

Experiment 3

Klik untuk tumbesaran

Kajian di sebuah forum yang dilakukan oleh nya. Click SINI untuk lihat screen shot.


1. Perempuan dara boleh terima lelaki tak teruna. Tetapi lelaki teruna tak blh terima perempuan tak dara.

Betul (64.53%)
Salah (35.48%)

2.
Lelaki tak teruna bila nak kahwin, mesti cari perempuan dara

Betul (75%)
Salah (25%)

3.
Lelaki akan terkilan jika dapat tahu awek dia yang baik, bertudung dan lemah lembut itu dah tak dara. Tetapi tak kisah andai kata lelaki tu dah tahu sebelum couple.

Betul(71%)
Salah(29%)

Punca?

Experiment 4 (survey 4)

95% daripada keseluruhan perempuan, hilang dara kepada boyfriend.
Ramai gadis mudah termakan pujuk rayu Si Lelaki. Sebab perempuan extremely loyal lah kan. Dieorang pandai, tapi tak bijak. bantah ?

55% daripada keseluruhan lelaki, hilang teruna kepada girlfriend.
45% lagi hilang teruna kat kawan or street girls mungkin? Fikir-fikirkan lah.

Kesimpulan

Majority lelaki mahukan gadis dara walaupun lelaki tu tak teruna.

Majoriti gadis dara nak couple/kahwin/terima lelaki yang dah tak teruna.

Note

100% dari yang sertai survey khairul ni hilang dara/teruna dengan rela.
Isu rogol tak termasuk dan ia sememangnya tak ada.

Lelaki, they knew they was bad and evil , dia still nak cari bakal isteri yang baik dan solehah kan.
Perempuan pula, tak kisah langsung. Kenapa? Mungkin kerana dah jadi ‘kebiasaan’ atau lebih mudah, dipanggil ‘normal’. Bak kata org zaman skrg “ normal lah lelaki dah tak teruna”.

Wednesday, April 13, 2011

I said I'd do, are not the things I actually did.

Tengok org pandai, rasa diri bodoh, so nak pandai jugak.
Tengok org rajin, rasa diri mcm tapir pemalas, so nak rajin jugak.
Tengok org cantik, rasa diri hodoh, so nak cantik jugak.

In a nutshell, everything other people have, semue nak. Jealous sana, inferior sini.
Banyak cantik, yg sendiri punye pun xreti bersyukur lagi.
Tamak haloba nak Allah tambah lagi.

kena start cakap serupa bikin dah ni.


about hasad dengki, I forgot the source and I don't know if it's reliable, but it says, hasad dengki ada tiga tahap;

1- envy on what other people have, silently
2- envy on what other people have, and want to have it for your own good
3- envy on what other people have, want to have it for your own good, and willing to do anything to stop others from having it too.

get it? no? ok simply said;

1-jealous nampak org makan aiskrim
2-jealous nampak org makan aiskrim, rasa nak jugak aiskrim dia
3-jealous nampak org makan aiskrim, nak aiskrim dia, and sanggup tahan pakcik aiskrim dr menjual aiskrim kt org lain selain dia sahaje.

so yeah, make sure our jealousy is on the positive side, don't let it consume you until you reach the level of selfish-ness by stopping others from having what they want.

there's another interesting snippet of hadith here too :)

come on people, let's change our attitude on how we see things, jealousy and envy are a huge waste of time :D


I'm jealous at you, you and you!
Oh yes I am the jealous type.

Thursday, March 31, 2011

i want to pursue spm

today somehow i fell macam nak update blog . cakap pasal exam , memandangkan mid year dah dekat so aku kena selalu bukak buku laaa.usually aku memang really tak suka baca buku dan aku kena berhijrah ke arah yang lebih baik lah kan ? aku akan try baca buku biarpun aku dah mula pening as long as aku mampu .
rasa macam memenatkan tapi nak buat macam mana i have to face all these year ! haa , so sekarang aku dah mula think about calon calon yang aku nak lawan ! definitely among my friend lah . alaa dorang tu are very clever you knowww ! wah , ape aku peduli ? not impossible for me rite ? otak aku dengan otak mereka tuu sama . tak percaya you can check lah kawan ! aku rasa semangat aku dah berkobarr ! haha
pejam celik esok dah masuk bulan 4 . i already began to think what should i do sebab aku tahu im not daft yet dan lepas aku dapat motivasi hari tuu aku pun dah mula pk jugak ape benda yang patut aku sacrificed .






so macam ni sekarang kat bawah ni ada nama calon yang terpilih untuk jadi musuh aku for mid year ni . haa sorry sayang ! i am not really want to love enemies .had to be right ? hihahuaa .

aku terpk untuk senaraikan nama
NUR HIDAYAH FATIHAH
NUR NABILAH YAHYA * aku jeles math kau dapat 100%
IZYAN AZIANIS * aku tahu kau terrer bi
WAN NABILAH HANIS * kau memang suka kalkulator kan ?
ANIS TASNIM
SYAKIR ZUFAIRI
NURUL IRDIENA
NURUL ADILA
AYUNI SYAKILA *exam hari tuu kau kalah kan aku

so enough dulu . i might have start to think about calon calon hebat yang  lain. sebenarnya not really want to say but i should have to prove first kan ? aku dah mula nak cakap bi tapi semuanya like longkang pecah ! ye , i really gedik * dan itu semua orang tahu *

MID YEAR EXAM : 9 MEI 2011






       

Friday, March 18, 2011

i am beautiful, and you too :)

                      
I will say... "I am beautiful, you are beautiful, she is beautiful too, and they are all beautiful. We all will always look beautiful."


Then a person might ask me, "What makes you think that way? "Or the least, "Perasan...You look normal to me."
And what do you say? Isn't beauty is too subjective? Hard to identify and classify. Everyone is different."
Yeah I know...


"You and I are beautiful. No difference..."


Because you and I are the same,
Sharing a very common thing,
Sharing the same beauty of Islam,
Sharing Islam and that we are all Muslims.
Islam is beautiful. Therefore, we are all beautiful, insha'Allah...


 

Wednesday, February 2, 2011

masalah aku .

                                                                    spm spm spm

salam sekalian adek adek oi . penat sedikit , tau kan sejak aku terlibat dalam bidang seni ni . aku tak cukup tido lah . tak cukup makan lah . pape jek . tapi setakat ni lah study aku tu tak terjejas lagi .

entah macam mana nanti . wait and see lah , kata umi awak study elok elok , jangan sampai menyesal nanti tengok result . huh , entah . aku tak kan lah kecewakan mak ayah . aku sayang diorang lah . macam mana lagi aku nak balas diorang punya jasa selain kejayaan . SPM ! go on :)) iloveyou lah